Sunday, March 18, 2012

Saturday, March 17, 2012

Popo #1



Aku kenalkan dengan pembaca blog ini.Ini kucing rumah sweet 17.Beliau mari ke sini setelah disisihkan oleh rakan-rakan..Nama kucing ini adalah popo.Hobi popo suka tidur.Macam ayat budak darjah satu.Aku baru saja-saja mencuba membuat video.Ok,i hope you will enjoy for this short video.

UiTM Dihatiku- Nike Run

Kecewa sedikit sebab pengajur iaitu nike menarik diri saat-saat akhir,tetapi tidak mengapalah lari untuk berseronok saja-saja jer.Aku dapat juga menangkap beberapa keping gambar melalui camera phone aku.Kualiti gambar camera ini memang diakui teruk.tak cantik mana pun.Aku ingat boleh la belajar cara berlari dengan betul.Lagi satu yang kecewa tu,sebelum bermulanya larian takder warm up badan pun.Kalau yang jarang bersukan itu,memang akan terasa sakit laa.Itu sebab la aku berjalan dulu sebelum memulakan larian.hehe








tu jerr ke

tu jer?
tu jer ke kau mampu buat?
tu jer ke kau mampu capai?
tu jer ke kau rasa kau da cukup pandai?
tu jer ke kau mampu memberi idea?
tu jer ke imaginasi kau?
tu jer? yang tuuuuuuu jerr?

tu dia ayat klise yang merendah-rendahkan orang lain,letih telinga aku dengar
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.penatlah macam ini,cubalah bagi semangat ke,dorongan ke,kan lebih bagus.betul tak?

"wahh gempak gila kau buat.......!tapi kalau tambah sikit'gula' boleh pergi jauh ni'

atau

"ehhhh,macam ada something jer xkena..apa erk?"

orang kata,agak-agaklah kalau nak bahan orang pun,bagi teguran membinalah sikit,baru boleh maju,ini bukan menjatuhkan semangat nak belajar lagi adalah......

Friday, March 02, 2012

irfan khairi


Aku minat sangat dengan irfan ni.Bukan minat bercinta k(heheh) tetapi minat cara dia berniaga.Terasa hendak sangat  mempelajari cara dia berniaga.Nanti bila hendak pencen nanti,aku nak buka satu kedai macam supermarket.Itu antara target aku yang aku hendak capai ada kedai sendiri.Lepas itu,aku hendak buka cawangan supermarket aku sendiri .Aku akan cuba mempelajari ilmu yang dia sampai dalam laman web dia sendiri  http://www.irfankhairi.com/blog/.Doakan aku dapat buka supermarket sendiri.Amin.